söndag 8 maj 2016

Rec på Frankie.

Vara Frank – Peo Bengtsson

image
Utgiven av Massolit förlag.
Läste den som e-bok och när det sista ordet var läst satt jag fortfarande och swipade vänster frenetiskt i hopp om fortsättning och framför allt, ett svar.
Tycker om Peos filosofiska och existentiella skrift som berör, även långt utanför berättelsen om Frank som bara den i sig är helt fantastisk. Personbeskrivningarna är väldigt bra och gör karaktärerna levande. Och framför allt så innehåller den det vackraste av meningar. Mitt hopp lägger jag till att det ska komma en fortsättning.
Handling: Att vara Frank är inte alltid lätt. Han befinner sig mitt i livet och jobbar som kock på Berns i stockholm. Frank är gift med Vibeke och tillsammans har de dottern Hanna. Frank och Vibeke har det bra tillsammans och det finns inte mycket att klaga på. Så ser kärleken ut: de har bestämt sig för varandra. När Vibeke erbjuds ett toppjobb i Köpenhamn och vill att familjen flyttar dit borde det vara ett lätt beslut, men så är det inte. Det är svårare än man tror att vara Frank, framför allt mot sig själv. Sanningen är den att Frank börjar känna sig allt mer dragen till roliga, struliga kollegan Mårten, och har inte alls någon lust att lämna honom. Tänk om han har bestämt sig för fel person? Är det möjligt att välja om?
Betyg: 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar