onsdag 14 augusti 2013

Pressmeddelande från Damm Förlag

 Kärleken passerade här en gång av Peo Bengtsson 

Recensionsdag 16 september   

En skilsmässoroman ur manligt perspektiv  

Vi får prata när barnen har somnat... 

Samuels tillvaro rämnar när Johanna avslöjar att hon har träffat en ny man. Beskedet kommer plötsligt, även om varningssignalerna har funnits där - om han bara hade lyssnat ordentligt. Medan Johanna snabbt går vidare in i sitt nya förhållande, står Samuel kvar i spillrorna av det liv som han trodde skulle vara för evigt.
 
De var unga när kärleken drabbade dem, men de höll fast i varandra och bildade så småningom familj. Båda övertygade om att de var menade att leva tillsammans. Och även om åren har dämpat passionen, är Samuel fortfarande förälskad i Johanna. Men nu måste han lära sig leva utan henne.

Och hur blir det med barnen? Samuel försöker orientera sig i en obekant värld, där han är pappa ena veckan och nästa vecka... vadå? Han upptäcker att han nästan helt saknar nära vänner. De har han slarvat bort under åren med Johanna. Men Theodor finns där, Samuels äldsta vän, som också har upplevt en svår förlust i sitt liv. 

Peo Bengtsson är född 1971 och bor i Stockholm. Han är svag för Patricia Highsmith, Richard Yates, italienska skor och sina döttrar. Anser att sanningen är temporär. 

Han har tidigare gett ut en samling texter från bloggen Stockholm Under Ytan, samt romanen Mannen utan ryggrad (kommer som pocket på Ponto Pocket under 2014). Bloggen Stockholm Under Ytan har haft över 200 000 besökare sedan starten.  

Kärleken passerade här en gång är fristående från tidigare text, även om temat känns igen: det handlar om relationer och hemligheter, och om vilsna människor i en stor stad.
 
För mer info, kontakta:
 

 

 

 
 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar