söndag 24 april 2016

Brödrostincidenten.
Pontus och jag har en plan som i korta drag går ut på att han ska mörda sin hustru och få ut försäkringspengarna, och sedan köper han oss två flygbiljetter till Las Vegas och så växlar vi till oss en massa marker och sätter allt på rött och dubblar pengarna och efter det kan vi köpa en cabriolet och köra över gränsen in i Mexiko och hitta ett hus på någon av stränderna och leva loppan resten av våra liv.

"Det är faktiskt inte svårare än så", säger Pontus. "Man tror att det måste vara så komplicerat, men det är det inte."

"Okej, då kör vi", säger jag.

Och så förklarar jag hur Pontus ska göra. Jag har läst en roman där en snubbe mördar sin hustru när hon badar, genom att kasta ner en brödrost i vattnet. End of story.

"Min fru badar varje kväll", säger Pontus. "Så det kommer inte saknas tillfälle att rosta henne, så att säga."

"Du behöver inte uttrycka dig så plumpt", svarar jag. "Gör jobbet bara."

Sagt och gjort. Pontus går hem till sig och redan samma kväll smyger han sig in i badrummet när frugan ligger i badkaret och så slänger han i brödrosten i vattnet och det blir ett jävla liv på henne när hon kastar sig upp ur badet och klipper till honom med knytnäven över hans förvånade min och slår upp ett stort sår på underläppen på honom så att blodet sprutar över kaklet.

"Och det var det enda blodet vi fick se", säger Pontus när jag möter upp honom på vårt vanliga café ett par dagar senare.

"Vad var det som gick fel."

Pontus ser olycklig ut.

"Jag hade inte pluggat in brödrosten i något eluttag", säger han skamset. "Jag slängde bara i grunkan i vattnet utan att ha kollat eltillförseln."

"Amatörpsykopat."

Pontus nickar och håller med. Han är inget vidare på att spela galning.

"Hon blev ju skitförbannad och så, men hon förlåter mig, säger hon."

"Hon förlåter dig? Trots att du ville mörda henne?"

"Bara jag inte gör om det", fortsätter han. "Hon säger att en gång är ingen gång, men två gånger är två gånger för mycket."

"Och hur blir det med Las Vegas?" frågar jag stött. "Ska du tvinga mig att åka själv nu och sätta mina egna besparingar på rött? VA?"

1 kommentar: