måndag 4 april 2016

Can we be friends and do cool stuff together?

Visst, vi ställde om klockan och fick ljuset åter och plötsligt vill inte kroppen dra sig undan längre, den vill ut till folksamlingarna och huvudet är fullt av liv igen. Det är bra, de svartvita månaderna har vi bakom oss för den här gången och jag har skrivit långt på ett manus i några månader som jag tror får vila nu. Det är bara det gamla vanliga; måste leva också, inte bara skriva, det blir dåligt i slutändan.

"Du kanske skulle hålla på med nån annan uttrycksform?" säger H när vi ses på Mellqvist.

"Som till exempel?"

"Lera. Sprit. Eller båda."

"Du, jag är inte utbränd! Jag tar bara en paus från skrivandet."

Man märker att det är vår på joggarna runt Karlbergskanalen, de har inte kvar det där tunnelseendet i ögonen, nu plötsligt ska det skapas ögonkontakt med de man möter. Det ska sättas upp tummar i luften för att visa hur bra vi har det, gemensamt på våra träningspass. Folk stannar mitt i löpningen för att byta telefonnummer. Hundtricket är ersatt av joggingtricket, där har ni en spaning för våren, gott folk.

Jag tror att en resa skulle göra gott. Helst vill jag till Nice - som alltid - för att gå i Franks fotspår och äta saker från havet på Turin. Jag brukar aldrig komma längre än Nice, alltså Monte Carlo är bara ett stenkast bort men jag känner ändå att Nice räcker. Jag är färdig med casinoromantiken, eller så har jag bara blivit för gammal, och nöjer mig med syltorna ett par kvarter upp från Anglais, där man får sex ostron för sjuttio spänn och då ingår vinet.

"Om du reser till Rivieran så börjar du bara ta anteckningar", säger H. "Och sen blir det höst och så kan du inte låta bli att sätta dig på arslet igen och försöka göra story av alltsammans."

Får hjärtklappning. Behöver en paus.

"Lera", säger du. "Undrar om Medborgarskolan har några kurser i vår."

/Peo


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar