lördag 6 november 2010

Sista beställningen

Med risk för att vara tjatig: Thomas, Murat och jag är inne på Strand och Spectrum har precis gått av scen. Håkan fick inte komma in trots sin promenad, och när vakten bad honom ta ännu en så gick han vilse uppe på Hornsgatan och skickade ett sms från Corso som tydligen välkomnade honom med öppna armar. Kom hit och hämta mig när ni är klara. Här behandlar dom sina kunder med respekt!

Sagt och gjort. Vi hämtar upp Håkan som har hamnat i slang med kvarterets lokala karaktärer. En kvinna i sextiofemårsåldern hänger runt hans hals och vrålar att Håkan är den schtiligaschte mannen på jorden. Den som inte håller med henne räcker upp en hand. Håkan tar loss etiketter från allas ölflaskor och sätter fast dom i pannan på oss.

"Brännmärkta av Tuborg" säger Murat med ett fånigt flin.

"What happens at Corso stays att Corso" svarar jag.

Och sen köper Thomas knark av den ena kocken som hela tiden befinner sig ute i restaurangen bland gästerna och aldrig inne i köket. Det uppstår nån slags förvirrad spontandans bland borden när killen bakom baren sätter på Hawkwind. Alla blir tjenis med alla och Håkan skriker plankstek åt folket!

Långt senare på natten, när vi sitter hemma i min lägenhet igen alla fyra, så vill jag tacka mina gamla vänner för den här kvällen.

"Utan er hade det här aldrig hänt" säger jag.

"Du behöver oss" svarar Murat.

Thomas kutar fram och tillbaka i lägenheten och är spattig på knark. Håkan sitter på golvet vid stereon och spelar halva låtar med femtio olika band. Murat och jag står i köket och bara garvar. Då kommer Thomas ut till oss och skjuter bort köksbordet och alla stolar. Han skapar ett dansgolv.

"Killar, kommer ni ihåg när vi dansade breakdance?" Thomas är redan på väg ner i en backspin när han säger det. "Kom igen, vi måste köra lite som förr". Takterna sitter inte alls i och vi låter Thomas hållas.

"Nu ska jag göra en headspin!" skriker Thomas innan vi hinner hejda honom. Det är det sista han gör innan han far rätt in i köksbordet och bryter lårbenshalsen.

"Det kanske räcker för idag va?" säger Håkan samtidigt som han fiskar upp telefonen och ringer 112.

"Ja det är ju en dag i morgon också" sägger Murat.

1 kommentar:

  1. Det låter som en bra kväll tycker jag. Älskar fulhak och plankstek.

    SvaraRadera