torsdag 7 oktober 2010

Booze Springsteen

Ryktet om att Bruce Springsteen har blivit elallergiker måste väl ändå ses som taget ur luften? Det var ju inte alls länge sen vi alla kunde se honom på Stadion med en gitarr runt halsen och då hade han minsann hälsan.

Jag står i folkhavet bredvid en kille från dalarna med klassisk mustasch och obetalbar frisyr. Han står och kissar i sitt tomma plastglas som nyss innehöll folköl. När han är färdig är glaset fyllt upp till bredden. Man kan tycka att han i det läget borde gå iväg och ställa glaset någonstans där det inte kan göra skada. Men nej nej. Han slänger helt enkelt glaset framåt i publiken och det landar mitt i högen av förväntansfulla fans som har kommit för att se sin idol spela Born to run för vilken gång i ordningen?

Jag tänker att det är nog ingen idé att inleda en konversation med den mannen utan vänder mig åt andra hållet i stället. Och där står en kille från Eskilstuna med armarna i kors. Han ser inte så glad ut.

Vi växlar några ord om vilken låt som egentligen är bäst och allt det där som egentligen inte spelar någon roll. Men så berättar han att han egentligen skulle ha varit på Stadion tillsammans med sin fru. Men att hon har lämnat honom för en annan.

"För ett par månader sedan så var vi lyckligast i världen" säger han. "Reste bort tillsammans, till Polen, för hon ville ha ett par nya bröst".

"Okej" säger jag

"Så hon fick det av mig och det blev verkligen jättebra" Tystnad. "Kanske lite för bra".

"Hur menar du?"

"Strax efter det när vi var hemma igen så gick hon omkring i stan med tuttarna i vädret och då träffade hon en annan".

"Value for money" säger jag.

"Jag tyckte inte att det var rättvist för jag hade ändå betalat för operationen". Han muttrar. "Så jag fakturerade den jäveln. Ska han klämma så får han fan betala".

Långsamt drar jag mig bakåt i publiken. Hoppas stilla att Springsteen ska vara bättre än sina fans.

1 kommentar: